Dr. Vinko Dolenc – TISTI, KI VERJAMEJO, DA BI Z NEKIMI FARMACEVTSKIMI POSEGI LAHKO UNIČILI VSE VIRUSE… TO JE NEUMNOST … 🇸🇮

Profesor dr. Vinko Dolenc je vrhunski in svetovno priznani slovenski nevrokirurg, ki ga uvrščajo med pionirje mikro-nevrokirurgije. Po njem se imenuje kar devet operativnih postopkov, njegove knjige pa so temeljni učbeniki o kirurgiji lobanjskega dna. Je prejemnik številnih nagrad in priznanj tudi srebrnega reda za zasluge Republike Slovenije in na zadnje, oktobra letos, nagrade za izjemen doprinos k evropski nevrokirurgiji, ki mu jo je podelilo Evropsko združenje nevrokirurških društev.

Je redni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter član Evropske akademije znanosti in umetnosti, član drugih tujih in mednarodnih akademij. Vključen je v številna združenja nevrokirurgov in druge vodilne nevrokirurške ustanove in je ambasador slovenske znanosti v svetu.

Medicino je študiral v Ljubljani, opravil specializacijo iz nevrokirurgije, magistriral in doktoriral. Leta 1985 je bil imenovan za predstojnika nevrokirurške klinike pri Ljubljanskom Univerzitetnem kliničnem centru, ki jo je vodil do leta 2011. Bil je profesor kirurgije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in tam vodil tudi nevroanatomski laboratorij, v katerem je učil nevrokirurge iz vsega sveta.

Na začetku svoje kariere se je dr. Dolenc ukvarjal z mikrokirurškimi posegi na perifernem živčevju. S pridobljenim znanjem se je na to lotil počenih anevrizem v možganih in med prvimi na svetu zagovarjal posege v akutnem stanju. Potem je začel operirati del možganov, ki ga do takrat sploh niso operirali. Prvič je tak poseg predstavil na mednarodnem kongresu leta 1981.

Operiral je v različnih državah od Japonske, Kitajske, Pakistana, Indije, Avstralije, Nove Zelandije do skoraj vseh latinsko-ameriških držav, v 22 ameriških zveznih državah in vseh evropskih.

Nekje naj bi operiral več kot deset tisoč ljudi in tisočim rešil življenje.

Celoten intervju:
https://youtu.be/4iKpA4NfORM?si=HwbSbnh28x_AahEU

https://rumble.com/v4k8wah-tisti-ki-verjamejo-da-bi-z-nekimi-farmacevtskimi-posegi-lahko-uniili-vse-vi.html

Deli naprej ...