OBVESTILO ZA “ILEGALCE” (NECEPLJENE) 🇸🇮

„Tudi če bi bil oprašen in popolnoma cepljen, bi občudoval necepljene, ker so zdržali največji pritisk, kar sem jih kdaj videl, tudi s strani partnerjev, staršev, otrok, prijateljev, sodelavcev in zdravnikov.Ljudje, ki so bili zmožni take osebnosti, takega poguma in takšne kritične sposobnosti, so nedvomno najboljši v človeštvu. Povsod so, vseh starosti, stopenj izobrazbe, stanj in prepričanj. So posebna vrsta, so vojaki, ki bi si jih vsaka Vojska Svetlobe želela imeti v svojih vrstah. So starši, ki si jih želi vsak otrok in otroci, o katerih sanja vsak starš. So nadpovprečna bitja svojih družb, so esenca ljudi, ki so gradili vse kulture in osvajali obzorja. Tam so, poleg vas, izgledajo normalno, a so superjunaki.

Naredili so tisto, česar drugi niso mogli, bili so drevo, ki je zdržalo orkan žalitev, diskriminacije in socialne izključenosti. In to so storili, ker so mislili, da so sami in ker so mislili, da so edini.

Za Božič odgnani od miz svojih družin, česa tako grozljivega še ni bilo videti. Izgubili so službo, opustili kariero, ostali brez denarja … pa jim je bilo vseeno. Pretrpeli so neprimerljivo diskriminacijo, obsodbo, izdajo in ponižanje … a so nadaljevali.

Še nikoli prej ni bilo med človeštvom takšnega “castinga”, zdaj vemo, kdo so najboljši na planetu Zemlja. Ženske, moški, stari, mladi, bogati, revni, vseh ras in veroizpovedi, necepljeni, izbranci nevidne barke, edini, ki so se uspeli upreti, ko se je vse sesulo.

To ste vi, prestali ste nepredstavljivo preizkušnjo, ki je niso zdržali številni najmočnejši marinci, komandosi, zelene baretke, astronavti in geniji.

Narejeni ste iz materiala največjih, ki so kdaj živeli, ste tisti junaki, ki so rojeni med običajnimi ljudmi, ki svetijo v temi.”

(Neznani avtor)
Deli naprej ...