Prva tožba zaradi poškodb zaradi cepiva COVID v ZDA je usmerjena proti ameriški vladi in velikanom družbenih medijev 🇸🇮

05/23/23
Pet ljudi, ki jih je poškodovalo cepivo COVID-19, in oče, čigar 16-letni sin je umrl zaradi srčnega zastoja, ki ga je povzročilo cepivo, tožijo Bidnovo administracijo in najvišje uradnike javnega zdravstva ZDA, ker naj bi se dogovarjali z družbenimi mediji, da bi cenzurirali njihove zgodbe.

Avtor: Suzanne Burdick, Ph.D.

Brianne Dressen, who suffered severe nerve damage after taking the AstraZeneca COVID-19 vaccine, is one of the plaintiffs in the lawsuit

Pet ljudi, ki so bili poškodovani s cepivi COVID-19, in oče, čigar 16-letni sin je umrl zaradi srčnega zastoja, ki ga je povzročilo cepivo, tožijo Bidnovo administracijo in najvišje uradnike javnega zdravja v ZDA.

V tožbi, vloženi v ponedeljek, tožniki – med njimi Brianne Dressen, ki je po cepivu COVID-19 podjetja AstraZeneca utrpela hudo poškodbo živcev – trdijo, da se je ameriška vlada dogovarjala s podjetji družbenih medijev, da bi jih cenzurirala, ko so objavili zgodbe o svojih osebnih izkušnjah s poškodbami zaradi cepljenja.

Med tožniki so predsednik Biden in visoki uradniki Bele hiše, Center za nadzor in preprečevanje bolezni (CDC) ter Ministrstvo za domovinsko varnost ZDA.

To je prva tožba, ki so jo vložili državljani ZDA, poškodovani zaradi cepiva COVID-19, je tvitnila Dressen:

Dressenova – učiteljica predšolske vzgoje iz Saratoga Springsa v zvezni državi Utah – je prostovoljno sodelovala v kliničnem preskušanju zdravila COVID-19, ki ga je izvedla družba AstraZeneca. Zdaj pravi, da je “stranska škoda pandemije“.

Dressenova sopredseduje organizaciji React19, “znanstveno utemeljeni neprofitni organizaciji, ki nudi finančno, fizično in čustveno podporo tistim, ki trpijo zaradi dolgoročnih neželenih učinkov cepiva COVID-19 po vsem svetu”.

Dressenova je po prejemu cepiva družbe AstraZeneca doživela obsežne neželene učinke – med drugim podvojen in zamegljen vid, hudo občutljivost na zvok in svetlobo, nihanje srčnega in krvnega tlaka ter močno možgansko meglo -, ki so se sčasoma poslabšali.

Po njenih besedah so Facebook, YouTube, TikTok, GoFundMe, Reddit in Instagram odstranili vsebino, ki jo je objavila o svojih poškodbah.

Dressen meni, da izkušnje tožnic s cenzuro “zbledijo v primerjavi s tisoči Američanov, ki jih poznamo in ki so vsi doživeli isto”.

“Nič ni bolj strašnega, kot če se obrnete po pomoč in ste pri tem utišani,” je Dressenova povedala za The Defender. “To je bilo tako strašljivo kot sama reakcija na cepivo.

“Naše ustavne svoboščine je treba zaščititi, ne glede na to, ali smo v izrednih razmerah v državi ali ne,” je dodal Dressen.

Dressenova – ki zdaj doživlja “trajno invalidnost” z “vzponi in padci” – je dejala, da se skupaj z drugimi tožniki “ne bori za peščico izbrancev”, temveč v imenu “desettisočev, ki doživljajo enako vrsto cenzure”.

Zveza za nove državljanske svoboščine (New Civil Liberties Alliance – NCLA) je tožbo vložila v imenu Dressenove in drugih tožnikov, med katerimi so Kristi Dobbs, Nikki Holland, Suzanna Newell in Ernest Ramirez.

Vsi razen Ramireza so utrpeli poškodbe povezane s cepivom COVID-19. Ramirez je prejel cepivo Moderna brez neželenih učinkov – vendar je njegov 16-letni sin umrl zaradi srčnega zastoja, ki ga je povzročilo cepivo, pet dni po prejemu cepiva podjetja Pfizer.

Newellova je nekdanja triatlonka iz St. Paula v Minnesoti, ki so ji po cepljenju diagnosticirali avtoimunsko bolezen in se zdaj za gibanje uporablja hoduljo ali palico.

Primer izpodbija “šokantno” vladno množično cenzuro

V pritožbi je navedeno, da so tožniki doživeli “močno in stalno cenzuro” na platformah družbenih medijev – vključno s Facebookom, Instagramom, YouTubom, Twitterjem, TikTokom in GoFundMe – “ko so poskušali deliti ” svoje osebne izkušnje po tem, ko so oni ali njihovi bližnji utrpeli zdravstveno škodo po jemanju cepiva”.

TikTok je na primer večkrat odstranil videoprispevke Hollandove, v katerih je delila svoje osebne izkušnje v zvezi s poškodbami, povezanimi s cepivom COVID-19, in procesom okrevanja.

TikTok je dejal, da so videoposnetki kršili “smernice skupnosti” zaradi objavljanja “nasilnih in grafičnih vsebin” ter zaradi pomislekov glede “celovitosti in avtentičnosti”.

V pritožbi je navedeno:

“Ta primer izpodbija vladni program množične cenzure in šokantno vlogo, ki jo je imel (in jo še vedno ima) pri zagotavljanju, da se zatirajo nenaklonjena stališča, ki naj bi ogrožala njeno agendo.

“To obsežno podjetje za cenzuro je vključevalo prizadevanja neštetih zveznih agencij in vladnih akterjev (tudi v sami Beli hiši), da bi usmerjali, prisilili in nazadnje sodelovali s platformami družbenih medijev pri cenzuriranju, utišanju in označevanju kot “dezinformacije” govora, ki je v nasprotju z vladno želeno pripovedjo – vključno z govorom, za katerega vlada izrecno priznava, da je resničen.”

Kim Mack Rosenberg, vršilka dolžnosti zunanjega generalnega svetovalca organizacije Children Health Defense (CHD), je dejala, da je nova tožba pomembna, ker obstaja “na stičišču” poškodb zaradi cepiva COVID-19 in cenzure cepiva COVID-19.

“V tej tožbi je – tako kot v drugih primerih – naveden obsežen program cenzure za nadzor pripovedi in spodbujanje vladne propagande cepiva COVID-19,” je dejala Mack Rosenbergova za organizacijo The Defender.
Dodala je še:

“Utišati tiste, ki so bili oškodovani, tako kot tožniki v tej zadevi, zaradi izdelka, ki ga je promovirala – in v nekaterih primerih predpisala – vlada, je še posebej hudobno in povzroča nadaljnjo, čeprav drugačno škodo tem posameznikom, katerih pravice iz prvega amandmaja so bile prav tako kršene.

“Poleg tega cenzuriranje teh oškodovanih posameznikov škoduje javnosti, saj jo prikrajša za pomembne informacije in razpravo o teh vprašanjih.”

Missouri in Louisiana sta maja 2022 vložila prelomno tožbo proti visokim uradnikom Bidnove administracije zaradi domnevnega dogovarjanja z velikani družbenih medijev za zatiranje svobode govora o temah, kot sta COVID-19 in varnost volitev.

Nekdanji generalni državni tožilec v Missouriju Eric Schmitt, ki je zdaj državni senator, trdi, da je Bidnova administracija vodila “največjo operacijo cenzure govora v novejši zgodovini”, saj je sodelovala s podjetji družbenih medijev pri zatiranju in cenzuriranju informacij, ki so bile kasneje priznane kot resnične.”

Marca sta predsednik odbora CHD za dopust Robert F. Kennedy mlajši in odbor CHD vložila skupinsko tožbo proti Bidenu, doktorju Anthonyju Fauciju ter drugim visokim uradnikom administracije in zveznih agencij, v kateri trdita, da so “vodili sistematično in usklajeno kampanjo”, da bi tri največja družbena medijska podjetja v državi prisilili v cenzuro ustavno zaščitenega govora, vključno z dejstvi in mnenji o cepivih COVID-19.

Peggy Little, višja svetovalka NCLA, je v izjavi komentirala novo tožbo:

“Američane, ki so bili poškodovani zaradi eksperimentalno odobrenih cepiv Covid, njihova lastna vlada deplatformira, utiša, zatre, obrekuje in prekliče, ker so se obrnili na druge, da bi preprosto delili in prejeli informacije, ki so ključne za njihovo telesno in duševno blaginjo.”

“Vladni akterji so ustrahovali, grozili in prisilili podjetja družbenih medijev, da so tem tožnikom odvzeli pravico do združevanja in govora, ki izhaja iz prvega amandmaja. Zatiranje govora, kritičnega do vlade, s strani prav tistih vladnih akterjev, ki predpisujejo cepivo, je zastrašujoče.

“Tožba NCLA skuša tem tožnikom povrniti državljanske svoboščine in prost pretok informacij, ki ga vsem Američanom zagotavlja prvi amandma. Med pandemijo ne smemo nikoli več izgubiti svoje ustavne orientacije.”

Casey Norman, eden od odvetnikov NCLA, ki zastopa Dressena in druge tožnike, se je strinjal. Povedal je, da vlada trdi, da zatira “tako imenovane dezinformacije” zaradi “javne varnosti in blaginje”.

“Na srečo,” je dodal Norman, “prvi amandma pravi drugače: vlada ne sme cenzurirati naših strank niti k temu spodbujati drugih.”

Vir: https://childrenshealthdefense.org/defender/brianne-dressen-first-covid-vaccine-injury-lawsuit-us/?utm_source=luminate&utm_medium=email&utm_campaign=defender&utm_id=20230523

*** prevod narejen z www.DeepL.com/Translator (free version) ***
 

Deli naprej ...