Tretji najpogostejši vzrok smrti 🇸🇮


“Peter C Gøtzsche je leta 1974 diplomiral kot magister znanosti iz biologije in kemije, leta 1984 pa kot zdravnik. Je specialist interne medicine; delal s kliničnimi preskušanji in regulativnimi zadevami v industriji zdravil 1975-1983 in v bolnišnicah v Kopenhagnu 1984-95. S približno 80 drugimi je leta 1993 soustanovil Cochrane Collaboration (ustanovitelj je Sir Iain Chalmers) in istega leta ustanovil Nordic Cochrane Center. Leta 2010 je postal profesor načrtovanja in analize kliničnih raziskav na Univerzi v Kopenhagnu in bil dvakrat član upravnega odbora Cochrane. Piše za Deadly Medicines and Organized Crime in je ustanovitelj Institute for Scientific Freedom 2019.”

* * *

“V svoji knjigi iz leta 2019 Death of a Whistleblower in Cochrane’s Moral Collapse (FILMS: 9 Marec 2019, Death of a whistleblower: scientific censorship in action (23:00); 8 Junij 2019, Death of a Whistleblower and Cochrane’s Moral Collapse (1:06:56), transcript), Gøtzsche dokumentira institucionalno korupcijo v eni najbolj cenjenih znanstvenih ustanov na svetu. John Ioannidis, slavni profesor in medicinski raziskovalec na Stanfordu, je danskemu ministru za zdravje napisal pismo, v katerem je obsodil Gøtzschejevo odpoved iz nordijskega Cochrane centra: »Peter je nedvomno eden največjih znanstvenikov našega časa … Verjamem, da osnovno spoštovanje znanstvenega diskurza zahteva, da svojih nasprotnikov ne odpravite z administrativnimi mahinacijami«. Poleg tega je 3.500 znanstvenikov in zdravstvenih delavcev podpisalo pismo v znak protesta proti temu, kako se postopa proti Gøtzscheju.”

* * *

“Dr. Peter Gøtzsche brezpogojno posveča svoje življenje temu, da z zvezdno lučjo transparentnosti osvetli izjemno močno ter dobesedno industrijo življenja in smrti, ki je prizadevanje za dobičkom postavila nad moralo, etiko, Hipokratovo prisego in vse druge vidike. Glede na trenutno narobe obrnjeni svet, v katerem zdaj živimo, je skrajno nujno, da vsak od nas v naravi uveljavlja svojo inteligenco z jasnostjo in skladnostjo v imenu našega edinega, krhkega in nadvse nadarjenega človeštva.”

Vir: https://journal.ratical.earth/2020/04/30/dr-peter-gotzsche-on-big-pharma-as-organized-crime-and-cochranes-moral-collapse/

Prof. Peter Gøtzsche, M.D. Pojasnil manipulacije velikih farmacevtskih podjetij

Kot dodatek k isti temi (srb podnapisi 🇷🇸):

 

Deli naprej ...