Osemletni izraelski “deček s plakata” za cepiva Covid je nenadoma umrl po srčnem zastoju 🇸🇮

Preverjeno (Fact checked)
13. Oktober 2023,

Osemletni “deček s plakata” izraelske nacionalne kampanje za cepiva Covid je nenadoma umrl po srčnem zastoju med kopanjem.

Yonatan Moshe Erlichman, ki so mu na željo staršev vbrizgali mRNA, naj bi zdrsnil pod vodo, ko se mu je nenadoma ustavilo srce, zaradi česar je utonil.

V resnem stanju so ga odpeljali v bolnišnico Hadassah na gori Scopus, vendar je po nekaj dneh, 28. septembra, umrl, potem ko so ga ohranjali pri življenju na aparatih.

Po poročilih se je Yonatan pojavil v videoposnetku, ki ga je leta 2020 pripravil regionalni svet Mateh Binyamin, ko je bil star komaj 5 let.

Videoposnetek je bil del programa, ki ga je financirala vlada in se imenuje “Šuški v deželi Binjamin”, s katerim so želeli otroke “poučiti” o mRNA in cepivih v obliki otroške televizijske oddaje. Oglejte si:

Zaradi svoje vloge pri promociji cepiva Covid je postal “otrok s plakata” za cepljenje otrok v Izraelu. V filmu je poudarjeno, da otroci pri cepljenju z mRNA nimajo izbire.

Družina Erlichman je po tragediji podala izjavo:

“Pred kratkim je umrl naš Yonatan Moshe. Na predvečer Jom Kipurja je Yonatan na našem domu doživel srčni zastoj in od takrat smo se borili ob njegovi strani, ko se je zgrudil.

“Z ljubeznijo se zahvaljujemo vsem nam dragim, ki so nam v zadnjih dneh njegovega življenja stali ob strani.”

Yonatan ni prvi otrok s plakata za cepivo, ki je nenadoma umrl.

Lani je pri komaj štirih letih umrl tudi argentinski ‘plakatni deček’ za cepljenje, otrok Santino Godoy Blanco.

Santino je tragično umrl, ko je zbolel in so poročali o številnih simptomih.

Njegova fotografija je na spletni strani argentinske vlade pod navodili za gradivo za kampanjo cepljenja.

“Cepiva nas ščitijo,” se glasi slogan poleg Blanca, ki drži pest.

Vir: https://thepeoplesvoice.tv/israels-8-year-old-covid-vaccine-poster-boy-dies-suddenly-after-suffering-cardiac-arrest/

Deli naprej ...